Pokémons zitten op de meest bizarre plaatsen. Naast de Efteling, zowat het paradijs voor Pokémons en Pokémonjagers zitten ze ook op het kerkhof van Herenthout. Er werden de voorbije dagen opvallend veel jonge Pokémonjagers gespot op het mooie kerkhof van Herenthout.

Jongeren met hun neus op het scherm van hun smartphone, ... het is een beeld dat ook in Herenthout meer en meer te zien was. En opvallend hoe de jongeren naar het kerkhof trokken. De makers van het spel hadden het virtueel diertje Pokémon op het kerkhof gezet. Aan de jongeren om de Pokémon via de gps in hun smartphone te ontdekken en te vangen.

De Pokémonjagers hadden op het kerkhof geen oog voor de gewone bezoekers en rouwenden. "Het kerkhof is een rustplaats, geen speelplaats voor jongeren", stelt burgemeester Roger Gabriëls. Hij gaf de ICT-medewerker van de gemeente opdracht om contact te nemen met de makers van het programma om de locatie van het kerkhof uit het spel te halen.

Gevaar op fiets

In Herentals moesten agenten van de politie Neteland al jongeren voor gevaar waarschuwen omdat die vanop hun fiets met hun smartphone Pokémons aan het vangen waren.  Toch een beetje waanzin...

foto: Photo News/

ponsored by H-Estate Herentals